Conflictbemiddeling door communicatie

Echt Scheiden, de Rijdende Rechter. Het zijn televisieprogramma’s waar u liever niet in te zien wilt zijn. Maar de problemen en conflicten die in de programma’s worden behandeld, kunnen wel opeens in uw leven voorkomen. Met zijn integere aanpak helpt de mediator in Roermond beide partijen weer te communiceren en daarbij te zoeken naar oplossingen.

Vraag een consultatie aan

Werkwijze bij conflictbemiddeling

Praten over uw conflicten of problemen is een erg persoonlijke
aangelegenheid. Om die reden werkt Bureau voor Conflictbemiddeling en Mediation in Roermond altijd met de volgende kernwaarden: 

  • Professionaliteit
  • Integriteit
  • Bevlogenheid
  • Maatwerk
  • Individuele aandacht

De duur van de mediation hangt af van de complexiteit van het probleem en de mate van escalatie in het conflict. Meestal merken we al na een paar gesprekken een verbetering. In heel complexe zaken werkt de heer mr. drs. P. Wijntje samen met co-mediators, uiteraard met instemming van alle betrokken partijen. Een advocaat kan bijvoorbeeld een belangrijke rol hebben als juridisch adviseur van een partij.


Afspreken kan op korte termijn, indien gewenst ook buiten kantooruren en op locatie. De mediator werkt geheel volgens het MfN-reglement en de MfN-Gedragsregels.


Kosten
Het standaard uurtarief is €145,00 excl. btw. In veel gevallen is voor personen met minder inkomen en vermogen subsidie mogelijk van de Raad voor Rechtsbijstand.


Voor meer informatie en de specifieke kosten neemt u vrijblijvend contact op.

Maak een afspraak

Echtscheidingen of het beëindigen van het samenlevingscontract

Het beëindigen van een huwelijk of relatie gaat gepaard met veel emotie en lastige beslissingen. Soms is het moeilijk om met uw partner in gesprek te blijven. De mediator in Roermond helpt u om met elkaar te blijven communiceren en gezamenlijke afspraken te maken. De mediator is hierbij de onafhankelijke partij en helpt onder andere met het zoeken naar oplossingen voor de boedelverdeling, de zorg en opvoeding van de kinderen, een ouderschapsplan, alimentatie en omgangsregelingen.

Gesprekken met kinderen

Een scheiding is voor u erg vervelend, maar voor uw kinderen is het vaak nog verwarrender en kan het een traumatische ervaring worden. Ze snappen soms niet wat er precies gebeurt, hebben vragen en weten vaak niet met hun emoties om te gaan. Laat uw scheiding ook voor uw kinderen zo soepel mogelijk verlopen. De mediator laat de kinderen in aparte vertrouwelijke gesprekken hun verhaal vertellen en geeft ze handvatten voor het uiten van hun gevoelens. Zo kunt u makkelijker met uw kinderen over de scheiding praten.

Maak een afspraak met de heer P. Wijntje.

Afspraak maken

Bemiddeling bij familiezaken

Ruzie gekregen met uw broer over de erfenis van uw ouders? Bent u het niet eens met het besluit van uw familie over de verzorging van uw tante? De mediator in Roermond helpt bij het bemiddelen van conflicten binnen families. Hij laat de betrokken partijen met elkaar communiceren, zodat er weer eenheid in de familie ontstaat.

Arbeidsconflicten en samenwerkingsproblemen

Het kan bij elke werkgever voorkomen: een arbeidsconflict met een
werknemer. Conflicten op het werk zijn voor werknemers vaak een reden voor verzuim of ziekteverlof. Merkt u op het werk strubbelingen of zijn er conflicten ontstaan? Wacht niet op escalatie of verzuim, maar roep de hulp in van de mediator. Met de mediator krijgen beide partijen de kans om problemen en knelpunten aan de orde te stellen. In de gesprekken gaat het niet om wie er gelijk krijgt. Het gaat om het vinden van aanvaardbare oplossingen voor beide partijen, zodat er geen verzuim ontstaat en de werkvloer weer een prettige plek wordt.

Mediatie bij burenconflicten

Geluidsoverlast, een te grote boom in de tuin, altijd de fietsen van de kinderen in de straat voor uw deur. U kunt veel last hebben van de buren, wat uw woonplezier ernstig kan aantasten. Door irritaties uit te spreken en naar elkaar te luisteren, ontstaat begrip voor elkaars omstandigheden, beweegredenen en belangen. Dit schept ruimte voor het zoeken naar oplossingen. De mediator begeleidt het gesprek om de ruzie bij te leggen.

Conflicten in de gezondheidssfeer

In de gezondheidszorg loopt de samenwerking tussen instanties niet
altijd soepel. Door verschillende uitgangspunten, doelstellingen en
financiële posities ontstaan conflictsituaties. Bureau voor Conflictbemiddeling en Mediation in Roermond helpt de conflicten
bespreekbaar te maken en de communicatie weer op gang te brengen.

Verbeter uw persoonlijke communicatie

Wilt u uw eigen communicatie verbeteren? Leer effectiever te
communiceren en uw boodschap begrijpelijk over te brengen met de mediator uit Roermond. In de gesprekken geeft hij u advies, wijst hij u op opvallende punten en helpt hij u uw gevoelens beter te verwoorden.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor conflictbemiddeling door het Bureau voor Conflictbemiddeling en Mediation in Roermond? Bel ons vandaag nog om een afspraak te maken.